They Know It The Loudest


Imi puneam eu o intrebare, zilele trecute: de ce oamenii care stiu cel mai putin, o stiu in modul cel mai strident? Sper ca cusatura vitala a acestui blog, The Big Point care trebuie sa existe, se distinge cu usurinta ca un apel la mintile si sensibilitatea fiecaruia. The Big Point (c) este ca daca ne straduim mai mult, putem avea o lume mai buna, daca me merg emisferele mai eficient decat doar la ralanti, daca vedem cu adevarat ce inseamna o problema (genuine) si ce inseamna o solutie, nu ne-am detesta atat de des. Pe noi insine, chiar daca mascat prin metafora lume.
Degeaba unii dintre noi se iau prea tare in serios, iar altii prea putin, daca inevitabil toti dau cu mucii in fasole. Si nu vreau sa fiu ambiguu - ma refer la oricine, de la edili pana la umilul pieton. The Big Problem (c) al acestei tari este Prostia. Si, din nefericire, nu este neaparat genetica si netratabila ci acea Prostie nascuta din Lene, Complezenta si alte cateva trademarkuri romanesti. La noi zburda libera zicala "las' ca merge si asa". Si "de ce sa faci azi ce poti face maine, ca poate maine nu mai e nevoie", sau mai ales, toate zicalele care se refera la multa vorba si putine fapte. Cu totii suntem vinovati - si ca sa nu fiu acuzat de gratuitati, mentionez ca ma includ si pe mine.
Ati fost cu totii la McDonalds Romana. Recent. Si ati fost martorii (mai mult sau mai putin stupefiati ca mine..s-ar putea sa fie defect profesional) unei imbecilitati monstruoase. Mandrii entrepreneuri au inlocuit pavajul exterior de dale prefabricate cu gresie. Gresie. Gresie care la primul strop de ploaie, devine dusmanul aderentei si scena Alunecatului (c), mai ales a celui Cu Cracii in Sus. Si nivelul de umezeala atmosferica nu trebuie sa fie tropical - ci minim, poate o usoara ploaie de toamna. Solutia lor? Evident - postarea permanenta a unui semn cu Caution Wet Floor. Normal, ca doar sunt oameni destepti: problema rezolvata. Proabil ca nu au considerat important ca oricum trebuie sa traversezi aceasta pista a hazardelor ca sa poti comanda ceva.
Credeati ca asta e tot? Evident ca nu, doar mucii n-ar nimeri in intregime in fasole fara o complicatie de calibrul renumelui mondial McDonalds. La intrarea principala, pavajul exterior este depresionar, inclinat usor in asa fel incat sa formeze o cavitate - probabil, pentru a facilita scurgerea apei din incinta exterioara a restaurantului. Zic probabil, pentru ca rezultatul acestui element constructiv este o balta considerabila (balta :| ) exact in fata intrarii principale. Balta care e acolo de mult timp, probabil de cand au inceput ploile - un adevarat lac de acumulare in miniatura cu afluenti tributari din toata terasa McDonaldsului. Si probabil va fi acolo de fiecare data cand va stropi putin o ploaie cat de mica, pecetluind soarta oricarei perechi de Converse primavaratici or ai unor Etnies tomnatici - pe scurt, orice incaltamine mai putin cizme si bocanci. Din piele.
Intrebarile ar fi destule. De ce acest nou pavaj, de ce acest design dubios, de ce miros ciorapii daca nu au nas... dar am invatat pe pielea noastra ca aceste intrebari pur si simplu nu-si au rostul, palind in fata atotputernicei Prostii.

Comments

Popular Posts