Foarte Lapidar

Ok. Foarte pe scurt, ultimele zile au fost destul de alerte si am fost constant pe fuga, asa ca imi cer scuze pe aceasta cale pentru absenta de pe propriul blog. Nu aud pe nimeni plangandu-se de acest fapt (and for that, fuck you;) ) dar se remediaza oricum acum.
Am fost zilele trecute la Centrul Ceh la seara documentara si de Pilsner gratuit. As it turns out, Pilsnerul a fost the only highligh of the evening (that, and M.) pentru ca "documentarul" cu pricina era de fapt un pot pourri cvasiartistic de inregistrari ale unor spectacole, concerte sau happeninguri din anii '70 (plus/minus cativa ani), un non sequitur epatant compus din contraste precum reprezentatia unui Hendrix sau Miles Davis contrapunctat inspirat de un nene cu puta goala care si-o vantura pe ritmuri foarte "gettupppa", acompaniat de pizda de rigoare, nerasa, tufisoasa, neagra, cu tatele albe de la costumul de baie... etcetera. Porcarie, poftim, am spus-o, sa mergem mai departe. Ok, poti sa iti opresti dialogul interior (vorba lui B. H. ) si sa accepti ca un putoi ceh care filmeaza 7 showuri cu homosexuali, transvestiti, jazz de calitate si hendrix, apoi pute si pizde si diversi alti prajiti si le arata apoi 25 ani mai tarziu, in Romania, nu este artist. Ok? N-a produs nimic original, doar si-a varat camcorderul in putele branzoase ale altor performeri si s-a mandrit ca ciobanul cu ce-a invatat el din New York. Ok? Foarte bine, sa mergem mai departe.
Am vazut si Ratatouille. Inspirant, foarte ok, cu mesaj, de 10 ori mai bun decat orice alta animatie in ultimii 3 ani.
In continuare, in timpul unei sedinte de gatit (pentru mine si doar pentru mine) am vizionat si inculpatul "No Reservations". Iei o tipa fututa la cap tipica, o arunci in aceeasi oala cu tipul simpatic, natural si foarte descurcaret cu copii, dar conturat lapidar si fara trecut, o copila oarecum ca nuca-n perete (pentru ca e o comedie pare-se si totusi fetita e acolo din cauza ca ii moare mama :| ) si mult gatit (most of the times, cu fite). Si iti iese un ceva 100% american, la fel ca mult-laudata lor pizza culturala, un film ce putea sa aiba un singur fir narativ logic, coerent si self-sufficient dar care in schimb a avut vreo 3 galeti de apa aruncate peste zeama narativa, rezultand o ciorba slaba si ambigua gustativ.
Asa. Acum sa ajungem la prezent. Fuck them, they're all bitches...oops, wrong meeting. Da. Acum fac bagajele pentru Londra, da, plec singur, in lume, etc, ne vedem cu totii pe 10 cand ma intorc.

Comments

Popular Posts